Статия

>

ГОДИШНО СЧЕТОВОДНО ПРИКЛЮЧВАНЕ

годишно счетоводно приключване
снимка на admin

Предлагаме Ви пълен набор от финансови и счетоводни услуги, свързани с годишно счетоводно приключване с всички необходими приложения за нуждите на НСИ и НАП , подаването му по електронен път и предоставянето му пред законовите му получатели. Изготвяне на годишна данъчна декларация и подаването и по електронен път към НАП.

Предлаганите от нас услуги, свързани с приключването на финансовата година включват:

bulletПроцесът по годишно счетоводно приключване, е свързан с текущо счетоводно отчитане на дейността на фирмата през цялата финансова година. То се изразява в окончателно оформяне на финансовия резултат от нейната дейност и съставяне на годишен финансов отчет към 31 декември за съответната финансова година, включващ счетоводен баланс, отчет за приходите и разходите, оповестяване на счетоводната политика, отчет за паричните потоци, отчет за собствения капитал, справка за дълготрайните активи, справка за финансовите резултати, справка за приходите и разходите от лихви, справка за отсрочените данъчни активи, справка за участия в капиталите на други предприятия, справка за вземанията, задълженията и провизиите. Във връзка с годишното счетоводно приключване на фирми с участия в капитала на други предприятия съставяме консолидиран финансов отчет за дейността на цялата компания.

bulletИзготвяне и подаване на годишна данъчна декларация. След съставяне на годишния финансов отчет на фирмата е необходимо да се състави и годишната данъчна декларация по ЗКПО. Съставянето на годишна данъчна декларация за облагане на доходите на физически лица по ЗОДФЛ, както и всички други данъчни декларации, които се подават от нас на годишна база. Годишната данъчна декларация се съставя от всички данъчно задължени лица и следва да бъде подадена в данъчните служби в законово определените срокове.

bulletСъставяне на статистически формуляри, съгласно чл.20 ал.1 от Закона за статистиката всички лица, които управляват или представляват юридическите лица. Те са длъжни да предоставят на органите на статистиката достоверни данни относно дейността им, както и за техни клонове, поделения или други структурни звена. Задължените по този закон лица, които не предоставят в срок или откажат да предоставят данни на статистиката, или предоставят неверни данни, се наказват с глоба.

За повече информация относно услугата годишно счетоводно приключване, можете да изпратите запитване чрез попълване на специалната ни форма в раздел ЗА КОНТАКТ , или като се свържете с нас.

Интересувате ли се от оферта

Запитване за оферта

ЗА МЕН

CEO at DH Consulting

Упражнявам професията си от дълги години, като познавам материята и притежавам ценен опит, натрупан в работата си с фирми в различни сфери на предметна дейност.


Повече

ЗА НАС

DH Consulting е динамична компания, специализирана в предоставянето на висококачествени счетоводни услуги и данъчни консултации. Предпочитан партньор сме при решаването на текущи и професионални казуси, въпроси и проблеми, свързани с бизнеса на нашите партньори.

All Rights Reserved © 2023

Powered by Tsvetan Hinkin

Designed byПрофесионален уеб дизайн

Нашата философия

Нашата философия

За контакт

знак гр. София 1202
знак бул. Кн. М. Луиза 56
имейл office@dhconsult.info
телефон +359 (895) 618 058